Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin yahut tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç öbür gereçleri alıp karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir halde ek edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan fındıktan büyük kesimler koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. Bütün hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
  5. Ardından üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam /çörek otu serpin.
  6. 170 derece 25 dakika pişirin.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Keşkek
Avokado Ezmesi
Gaziantep Usulü İçli Köfte
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Domates Soslu Makarna
Ballı Muzlu Avokado
Hdabla | © 2025 |