Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram hindi ( yoksa 2 adet kalçalı tavuk but)
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet soğan
  • 2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hindimizi düdüklü tencerede içine soğan ve tuz ekleyip yarım saat pişirelim.
  2. Başka bir tencerede unumuzu yağsız helva kavurur üzere kısık ateşte kokusu çıkasıya kadar kavuralım.
  3. Kavrulan unu küçük bi kaba alıp soğumasını bekleyelim.
  4. Bu sırada pişen hindimizi küçük ip üzere didelim.
  5. Hindimizin haşladığımız suyunu tencereye alalım içine soğuyan unumuzu elekten geçirerek katalım.
  6. Başka bir tavada zeytinyağımızı içine salçamızı, baharatlarımızı ekleyip kavurup hazırladığımız çorbamıza katalım ve bi hoş hepsini karıştırıp kaynayana kadar karıştıralım.
  7. Kaynayan çorbamıza dittiğimiz hindimizi ekleyelim tuz ve limonunu ekleyip 15 dk kadar kısık ateşte kaynatalım. Şimdiden afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Cheesecake
Sağlıklı Dondurma
Börülce Yaprağı Salatası
Deneyen Herkes Bayıldı Sadece 5 Malzemeyle Tam Kıvamında Sütlaç
Islak Hamburger
Tekirdağ Köftesi
Hdabla | © 2024 |