Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Yemek için;
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 5/6 orta uzunluk patates
- 5/6 su bardağı su (1200/1500 ml )
Köfte harcı için :
- 350 gram hafif yağlı kıyma
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nane (isteğe nazaran )
- Tuz
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymayı derin bir kaseye alalım ,üstüne bulguru ekleyelim ,sonra yumurtayı kıralım,salça,nane,karabiber tuz ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Ufak ufak yuvarladığımız köfteleri bir kaba alalım.
- Tenceremize sıvı yapını ve domates salçasını ek ederek kavuralım.
- Küp küp doğramış olduğunuz patatesi ek ederek 1-2 dakika kadar daha kavuralım.
- Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edelim.
- Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ek ederek, tuz ve baharatını ek edelim.
- Su ölçüsünü denetim ederek yemeğimizi kaynadıktan sonra 15/ 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun😋😋😋.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







