İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı (dolu)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı olarak ceviz, fındık yahut dondurma da çok yakışıyor, görseldeki dondurmalı)

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kase de şekeri süt ile eriyene kadar karıştıralım. Yapışmaz tavada tereyağını eritelim.
  2. İçine irmiği ve fıstığı(veya koymak istediğiniz malzemeyi) atıp rengi yoğunlaşana kadar yaklaşık 5/6 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti ekleyip kapağını kapatalım. Şerbetini çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. (vaktiniz varsa beş dakika dinlendirip servis edin).
  5. (dondurmalı yapmak isterseniz yaptığımız helvadan iki üç kaşık koyup ortasına dondurma ekleyip tekrar helva koyarak servise hazır hale getirin).
  6. Afiyet olsun.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Ayran
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Lahana Sarması
Waffel
Tuzlu Pul Biberli Kurabiye
Zerdeçallı Sebzeli Pilav
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet