İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı (dolu)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı olarak ceviz, fındık yahut dondurma da çok yakışıyor, görseldeki dondurmalı)

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kase de şekeri süt ile eriyene kadar karıştıralım. Yapışmaz tavada tereyağını eritelim.
  2. İçine irmiği ve fıstığı(veya koymak istediğiniz malzemeyi) atıp rengi yoğunlaşana kadar yaklaşık 5/6 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti ekleyip kapağını kapatalım. Şerbetini çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. (vaktiniz varsa beş dakika dinlendirip servis edin).
  5. (dondurmalı yapmak isterseniz yaptığımız helvadan iki üç kaşık koyup ortasına dondurma ekleyip tekrar helva koyarak servise hazır hale getirin).
  6. Afiyet olsun.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Kek
2 Kişilik Hanımağa Çorbası
Pidza
Kuskus Salatası
Adana Kazan Gevreği Simit
Kuru Dolma (Antep Usulü)
Hdabla | © 2025 |