Portakallı Fındıklı Kurabiye

Portakallı Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta (birinin beyazı kurabiye üstüne)
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakal suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un (undan una değişiyor ölçü o yüzden dikkatli koyun)
- 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
Portakallı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın.
- Daha sonra sırasıyla tüm gereçleri koyup güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Elde edilen hamuru 20 dakika buzdolabında bekletelim.
- Hamur hazır olunca iki yağlı kağıt ortasında hamuru açalım ve kendimize nazaran biçimler verelim ister kurabiye kalıbıyla ister küçük kaselerle.
- Hamurun üzerine ayırdığımız yumurta beyazıdan sürüp daha sonra fındık içine batıralım.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 15 dakika kurabiyenin altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra ister üzerine çikolata sos ile servis yapın ister pudra şekeri serpin.Afiyet olsun :).
Portakallı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

