Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından fazla domates sosu(domates rendesi yahut direk doğrayabilirsiniz domatesi)
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı nane(ben taze nane kullandım)
- Maydanoz
- 2 yeşil biber
- Taze nane
- Tuz
Sosu içi;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- Tuz
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanalarımızı doğrayıp haşlıyoruz.
- Ben kesip tamamını haşlıyorum.
- Fazla olanı poşetleyip dondurucuya atıyorum.
- Tencereye suyumuzu koyup kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atalım.
- Doğradığımız lahanaları suya alıp sertliğine nazaran 3-4 dakika haşlayalım. Renkleri dönünce süzgece alalım.
- Bütün lahanaları bu biçimde haşlayalım.
- Bol suyla yıkadığımız pirinçlerimizi bir kaba alıyoruz üzerine soğanlarımızı,maydanoz,yeşil biber ve nanelerimizi ekliyoruz.
- Salça ve baharatları ekleyelim. 2-3 dakika özleşinceye kadar güzelce karıştıralım. En son yağımızı döküp tekrar karıştıralım.
- Haşladığımız lahanalara 1 tatlı kaşığı koyup saralım.
- Tenceremize çok gevşek olmayacak formda sıralayalım.
- Ardından sardığımız sarmaları üzerine dizelim.
- Sosu için materyalleri derin bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
- Suyu ekleyip dizdiğimiz lahanaların üzerine yayalım.
- Tabak kapatıp (ben kapatmadım zira baya sıkı dizdim)önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp yumuşayana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










