Yumurtalı Ekmek (Videolu)

Yumurtalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 8-10 kol maydanoz
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 dilim ekmek
- 3 yemek kaşığı kaşar peyniri
Yumurtalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta, süt ,sıvı yağ ,lor peyniri ,tuz ,baharat ve maydanozu alıp güzelce karıştıralım.
- Tavanın içerisine tereyağını koyup eritelim.
- Ekmeği tavaya dizelim, yumurtalı harcı dökelim ,tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişirip aykırı çevirerek tekrar tavaya alalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup peyniri eriyene kadar 1-2 dakika daha pişirip sonrasında servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için👇.
Yumurtalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



