Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım paket kutu krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • 60 gram çıtır kadayıf

Sosu için;

  • 60 gram sütlü çikolata
  • Yarım paket krema

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt ,un ,nişasta, vanilya, şekeri bi tencereye alıp karıştırıyoruz, sonra ocağa alıyoruz.
  2. Pişinceye kadar karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alıp içerisine tereyağı ve yarım krema ekleyip çırpıcı ile düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Kuplara birer kepçe koyup birer yemek kaşığı kadayıf ekliyoruz, akabinde tekrar muhallebi ekleyip kenara alıyoruz.
  4. Sosu için, Sütlü çikolatayı ve kremayı bi kaseye alıp mikrodalga fırında 2 dakika eritip alıyoruz ve sosu muhallebilerimizin üzerine ekliyoruz ve tatlımız hazır .

Çok lezzetli ve çok pratik deneyin pişman olmayacaksınız 🌸🌺.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Kek (Şekersiz)
Fırında Soslu Mantar
Tavuklu Sebzeli Krep Sarma
Kremalı Mantarlı Makarna
Vanilyalı Türk Kahvesi
Şerbetli, Cevizli Yunan Keki
Hdabla | © 2025 |