Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- Yarım paket kutu krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
- 60 gram çıtır kadayıf
Sosu için;
- 60 gram sütlü çikolata
- Yarım paket krema
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt ,un ,nişasta, vanilya, şekeri bi tencereye alıp karıştırıyoruz, sonra ocağa alıyoruz.
- Pişinceye kadar karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alıp içerisine tereyağı ve yarım krema ekleyip çırpıcı ile düzgünce karıştırıyoruz.
- Kuplara birer kepçe koyup birer yemek kaşığı kadayıf ekliyoruz, akabinde tekrar muhallebi ekleyip kenara alıyoruz.
- Sosu için, Sütlü çikolatayı ve kremayı bi kaseye alıp mikrodalga fırında 2 dakika eritip alıyoruz ve sosu muhallebilerimizin üzerine ekliyoruz ve tatlımız hazır .
Çok lezzetli ve çok pratik deneyin pişman olmayacaksınız 🌸🌺.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


