Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek

Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 300 gram un (3-3,5 su bardağı)
  • 125 ml süt (1 su bardağı+2 yemek kaşığı)
  • 1 paket kuru maya
  • 50 gram şeker (yarım çay bardağı)
  • 50 gram tereyağı/margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Dolgu için:

  • 75 gram şeker (1 çay bardağından biraz az)
  • 30 gram yumuşak tereyağı/margarin (1,5 yemek kaşığı)
  • 2-3 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2-3 orta uzunluk elma

Glazür için:

  • 50 gram labne peynir (2 dolu yemek k.)
  • 100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)

Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için yoğurma kabına ılık sütü ekleyin üzerine, kuru maya, şekeri, vanilya şekerini ve tereyağını ekleyip karıştırın ve 10 dk dinlendirin.
  2. Unu ekleyip yoğurmaya başlayın toparlanınca tereyağını ekleyip güzelce yedirin.
  3. Hamur ele yapışmayan bir kıvamda olacak un az gelirse azar azar ekleyin.
  4. Hafif unlanmış kaba hamuru koyun ve bezle örtüp 1-1,5 kabarmaya bırakın.
  5. Hamur dinlenirken elmaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  6. Yumuşamış tereyağını bir kâseye alın üzerine şekeri ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
  7. Bu dolgu hamura sürüleceği için çok yumuşak bir kıvamda olmalı dilerseniz yağı ocakta biraz eritin ve tekrar soğutun.
  8. 2 kat kabaran hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve dikdörtgen biçimde 1 parmak kalınlığında açın.
  9. Üzerine tarçınlı tereyağından her yerine gelecek formda sürün rendelenmiş elmaları üzerine serpiştirin.
  10. Şimdi hamurun uzun kısmından başlayarak rulo halinde çok sıkmasan sarın.
  11. Rulodan 9 eşit kesimler kesin.
  12. Küçük uzunluk kare borcama yağlı kağıt yerleştirin ve akabinde kestiğiniz çörekleri aralıklarla dizin.
  13. Bezle örtüp 30-40 dk mayalandırın.
  14. Fırını 190 derece fansız ayarda ısıtın.
  15. Kabaran çöreklerin üzerini sütle fırça yardımıyla ıslatıp fırına verebilirsiniz.
  16. 20-25 dk üzerleri nar tanesi üzere kızardımı pişmiştir.
  17. Ben orta rafa koyduğum için altı çok uygun kızarmamıştı fakat çiğde kalmadı alt rafta pişirmenizi tavsiye ederim 😊.
  18. Çörekler pişerken sosu hazırlayalım.Kaseye labne ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın.
  19. Süt vb eklemeyin çörekler pişer pişmez dinlendirmeden sosu çöreklerin üzerine dökün ve fırçayla yayın. Ilıkkende servis edilebilir.Afiyet olsun 😋🤗🌺.

Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba
Fırında Levrek (Mangal Tadında)
Pavlova
Krema Soslu Brokolili Makarna
Tatlı Patates İle Vegan Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet