Kabak Mücveri

Kabak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- Çay kaşığı ucu ile kırmızı toz biber
Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve soğanı soyup rendeleyip güzelce suyunu sıkalım.
- Karıştırma kabına koyup üzerine yumurtayı ,un ,dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ,kırmızı toz biber ek edip iyicene karıştıralım.
- Tavada yeteri kadar olan yağımızı kızdırıp kaşık yardımı ile tavaya aralıklı yayarak dökelim.
- Arkalı önlü çevirerek kızartalım. Borcama alta peçete koyalım.Yağını çeksin.
- Kızarttıklarımızı servis edebiliriz bu formda afiyet olsun.
Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







