Kolay Meyveli Tartolet

Kolay Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın(isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı kadar un

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket beyaz çikolata yahut yarım poşet şanti

Tart jölesi için;

  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Birkaç damla limon

Süslemek için isteğinize nazaran meyve;

  • 1 adet muz
  • 1 adet kivi
  • 1 adet mandalina

Kolay Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı hazırlayın. Çikolata hariç(şanti kullanacaksanız o da hariç) tüm malzemeyi sos tenceresine alıp daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  2. Kıvam aldıktan sonra çikolatayı ekleyip ocağı kapatın çikolata eriyene kadar karıştırın, üzerini temas edecek formda streçle kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra mikserle 5 dk çırpın.
  4. Krem şanti ile yapacaksanız krema soğuduktan sonra şantiyi ekleyip çırpın.
  5. Hamur için tüm malzemeyi yoğurun.
  6. Yumurtanın büyüklüğüne nazaran un ölçüsü değişebilir unu denetimli ekleyin.
  7. Hamuru 32 adet olacak halde yuvarlayıp tabağa dizin.
  8. Döküm kalıbınızı yağlayıp ocağın üzerine alın hamurları yerleştirip orta ateşte gerili önlü kızarana kadar pişirin.
  9. Jöle için materyalleri sos tavasına alıp karıştırarak pişirin.
  10. Kıvam alınca soğuması için kenara alın.
  11. Soğuyan tartoletlere krema sıkıp meyvelerle süsleyin.
  12. Meyvelerin üzerine jöle sürüp servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kolay Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Japon Pankek (Bulut Pankek) (Videolu)
Fırında Tavuk Kanat
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Çilekli Kurabiye tarifi
Köfteli Hünkar Beğendi (Videolu)
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |