Uskumru Pilaki

Uskumru Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo uskumru
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz
  • Balıkları kızarmak için yağ
  • Pilaki için 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 5-6 sivri biber
  • 2-3 domates
  • Maydanoz
  • Taze soğan(olmadığı için kullanamadım)
  • Limon dilimleri

Uskumru Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel balıkları yıkıyoruz, içinin kanını uygunca temizliyoruz ve tuzluyoruz.
  2. Balıkları unlayıp kızartıyoruz.
  3. Tencereye zeytinyağ ve irice doğranmış soğan sarımsak konur.
  4. Biberler doğranıp atılır, biraz pişirilip küp doğranmış domates ek edilir.
  5. 10 dk bu biçimde pişirilir ve maydanoz eklenir.
  6. Pişen balıkları sosun içine sıralıyoruz ve bu halde yarım saat pişiriyoruz.
  7. Üstüne limon dilimleri ve tuz ekliyoruz.

Uskumru Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası (Pirpirim Salatası)
Şalgam Dolması
Hem Küçükler İçin Hem Büyükler İçin Pankek ( Tam Ölçülü)
Tavada Tavuklu Lavaş Böreği
Soğuk Baklava
Kolay Tavuklu Salata
Hdabla | © 2025 |