Çok Pratik Şeftali Reçeli (Videolu)
Çok Pratik Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kap dilimlenmiş şeftali
- Şeftaliyi ölçtüğünüz tıpkı kapla toz şeker (birebir ölçü olacak )
- 2-3 limon tuzu
- 1 küçük modül tereyağ
Çok Pratik Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun.
- İkiye bölüp ister kaşıkla ister bıçakla orta kısımlarını temizleyin.
- 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Şeftalileri tencereye alıp 1-2 cins karıştırın.
- Isındığında şekeri ekleyip erimesini bekleyin.
- Ara orta yavaşça karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dk kaynamaya bırakın.
- Taşmamasına dikkat edelim.
- Bu esnada orta ara üstünde biriken köpükleri alın.
- 20 dk sonunda limon tuzu ve tereyağı ekleyin ve 5-10 dk daha kaynatın.
- Kıvama nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Sterilize edilmiş ( yıkanıp kurulanmış ) kavanoza doldurun ve kapaklarını kapatın.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra dilediğiniz üzere tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun🌸
📌 Buzdolabında yahut serin bir yerde koruma edebilirsiniz.
🌟Miktarını istediğiniz üzere arttırabilirsiniz. Ölçüsü birebir olacaktır.

Çok Pratik Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













