Borcam Tatlısı

Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 paket kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Bisküvileri ıslatmak için;

  • Süt

Üzerini süslemek için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket krema

Süslemek için;

  • Çikolata rendesi ve toz antep fıstığı

Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, nişasta, un, yumurta sarısını karıştırma kabına alıp karıştıralım ,ocağa alıp karıştıralım, göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  2. Bisküvileri süte batırıp küçük kare borcama yerleştirelim ve üzerine muhallebinin yarısını dökelim.
  3. Daha sonra tekrar bisküvileri süte batırıp yerleştirelim ve en üste de muhallebi dökelim,buzdolabında yarım saat bekletelim.
  4. Kremşanti ve kremayı çırpıp sıkma torbasına koyalım tatlının üstüne sıkalım ,en üstede tablet çikolata rendeleyip antep fıstığı serpiştirelim, 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Baget
Karamelli Tirileçe
Hoşberim (Cızbızz)
Etsiz Kuru Fasulye
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Şekersiz Fit Kek
Hdabla | © 2025 |