Cevizli Burgu Çörek
Cevizli Burgu Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un (kontrollü)
Bardak ölçüsü 200 ml
Arası için;
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek)
Cevizli Burgu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli materyalleri güzelce yoğurun.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini streçleyip yarım saat mayalandırın.
- Tereyağ ve sıvı yağı karıştırın.
- Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğurun.
- 4 modüle ayırın.
- Birini genişletip üzerine yağ sürüp cevizden serpiştirin.
- Diğer katları da tıpkı formda hazırlayıp üst üste yerleştirip genişletin.
- En üst kata ceviz içi koymayın.
- 1,5-2 cm kalınlığında ruletle şeritler halinde kesin.
- İki ucundan tutarak kıvırın.
- Hepsini tıpkı formda hazırlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Kalan yağa yumurta sarısı ekleyip çırpın.
- Üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (30-35 dk) fırından çıkarıp pak bir bezle üzerini kapatıp dinlendirin.
Çayınızın yanında servis yapın.
Afiyet olsun🌸
📌bu ölçüler 1 tepsi için kâfi oluyor.
Cevizli Burgu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














