Cevizli Burgu Çörek

Cevizli Burgu Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un (kontrollü)

Bardak ölçüsü 200 ml

Arası için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek)

Cevizli Burgu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli materyalleri güzelce yoğurun.
  2. Unu denetimli bir biçimde ekleyin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Üzerini streçleyip yarım saat mayalandırın.
  5. Tereyağ ve sıvı yağı karıştırın.
  6. Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğurun.
  7. 4 modüle ayırın.
  8. Birini genişletip üzerine yağ sürüp cevizden serpiştirin.
  9. Diğer katları da tıpkı formda hazırlayıp üst üste yerleştirip genişletin.
  10. En üst kata ceviz içi koymayın.
  11. 1,5-2 cm kalınlığında ruletle şeritler halinde kesin.
  12. İki ucundan tutarak kıvırın.
  13. Hepsini tıpkı formda hazırlayın.
  14. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  15. Kalan yağa yumurta sarısı ekleyip çırpın.
  16. Üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (30-35 dk) fırından çıkarıp pak bir bezle üzerini kapatıp dinlendirin.

Çayınızın yanında servis yapın.

Afiyet olsun🌸

📌bu ölçüler 1 tepsi için kâfi oluyor.

Cevizli Burgu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Çikolatalı Rulo Katmer (5 Dakikada Hazırla 10 Dakikada Pişir)
Kolay Çocuk Pastası
Fit Cookie (Çilekli Ve Kakaolu)
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Zeytinyağlı Taze Sarımsak
Pratik Lavaşlı Tava Pizzası
Hdabla | © 2025 |