Peynirli Gözleme Tarifi
Peynirli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka (her biri 4’e bölünerek toplam 8 kesim gözleme elde edilir)
- 200–250 gram tam yağlı inek peyniri yahut süzme peynir (isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılabilir)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (az gelirse pişirme sırasında ek edilebilir)
Peynirli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları dörde bölerek sekiz modül elde edin ve her parçayı düz bir yere serin. Hazırladığınız peyniri (isteğe bağlı maydanoz eklenmiş şekilde) her bir kesimin ortasına uygun ölçüde yerleştirin.
- Yufkayı zarf biçiminde katlayarak iç harcı kapatın. Uç kısımlarının açılmaması için kenarlarını yavaşça ıslatabilirsiniz.
- Yapışmaz tavaya sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte 2 dakika kadar kızdırın. Yağ kızdıktan sonra ocağın ayarını orta ile kısık ortası düzeye düşürün. Gözlemelerin her iki yüzünü de yaklaşık 2’şer dakika ya da altın rengi kızarana kadar pişirin.
- Pişen gözlemeleri direkt servis tabağına almadan evvel, fazla yağını çekmesi için birkaç kat kağıt peçete serilmiş bir tabağın üzerine alın. Yağını bırakan gözlemeleri sıcak biçimde servis edin.
Peynirli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






