Amerikan Cookie Tarifi
Amerikan Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 115 gram tereyağ (hafif kızartılmış eritilmiş ve soğutulmuş)
- 100 gram esmer şeker
- 67 gram beyaz şeker
- 1 büyük uzunluk yumurta
- *1 paket vanilya
- 160 gram un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2 paket kare sütlü çikolata
- 1 paket bitter (çikolata tercihi size kalmış bol çikolatalı daha lezzetli oluyor)
Üzerini süslemek için;
- Damla çikolata
Amerikan Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağımızı denetimli bir biçimde çok yanmayacak biçimde hafif kızartıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bir kasede un, karbonat, ve tuzu eleyin ve karıştırın.
- Soğuyan tereyağımızın içine esmer şeker, beyaz şekeri ekleyip güzelce 1-2 dakika çırpıcı ile çırpıyoruz (tereyağının bu etapta soğuk olması değerli zira cookiye kıtırlığını vermesi için şekerin erimemesi lazım)
- Yumurta ve vanilyayı ekleyip hoş bir macun kıvamı alana kadar 3-4 dakika daha çırpıyoruz.
- Ardından kuru malzemelerimizide ekleyip bu kademede spatula yardımı ile güzelce karışana kadar karıştırıyoruz ve doğranmış kare çikolatalarımızı ekliyoruz tekrar karıştırıp dinlenmesi için yarım saat buzdolabına kaldırıyoruz.
- Dinlenen hamurlarımızı ben 8 eşit kesime böldüm tepsiye çok yakın olmayacak halde yerleştirip 170 derecede 12 dakika fırınınızın durumuna bağlı olarak kenarları altın sarısı olacak ama kızarmayacak kadar çokta pişmeyecek dakikaya dikkat edin.
- Fırından çıkarınca çok yumuşak kolay dağıla bileceği için elimizle almıyoruz cookielerimizi tepside soğumaya bırakıyoruz.
- 15 dk dinlendikten sonra servis edebiliriz. Fırından birinci çıktığında orta kısmı çok yumuşak oluyor lakin bekledikçe sertleşiyor, herkesin çarçabuk yapıp yiye bileceği harikulade bir tanım şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.
Amerikan Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








