Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo asma yaprağı
- 2 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağlı ve sıvı yağ karışımı
- 2 kaşık salça
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek sumak
- Yarım demet maydanoz
- Nar ekşisi
- Sıcak su
Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaprak, sıcak suda 2-3 dakika haşlanır.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp kavurun.
- Salçayı ekleyin. Bulgur ve pirinçi ekleyin. 2 dakika çevirin. Baharatları ekleyin. 5 dakika kavurun.
- Yaprağı düz bir yere serin. Yaprağın sap kısmına yatay gelecek halde iç materyalini dökün.
- Yaprağın sağ ve sol kısımlarını 1 cm kadar içe katlayın ve sap kısmından sıkıca sarın.
- Buzdolabı poşetinde buzluğa koyabilirsiniz.
- Pişirmek istenildiğinde tencerenin altına sarılmamış yapraklar dizilir. Buzu açılan sarmalar tencereye dizilir.
- Bir yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir soğan tavada kavrulur. Üzerine kekik, nane, sumak ve tuz eklenerek salça kokusu çıkanaca kavrulur.
- Sarmaların üstüne açılmamaları için tartı yapabilecek, taş, tabak üzere bir şey konur. Ve sarmaları üzerini 3 parmak geçecek kadar haşlanmış sıcak tavuk suyu dökülür. Salça eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












