Yaprak Sarması

Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağlı ve sıvı yağ karışımı
  • 2 kaşık salça
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek sumak
  • Yarım demet maydanoz
  • Nar ekşisi
  • Sıcak su

Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaprak, sıcak suda 2-3 dakika haşlanır.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayıp kavurun.
  3. Salçayı ekleyin. Bulgur ve pirinçi ekleyin. 2 dakika çevirin. Baharatları ekleyin. 5 dakika kavurun.
  4. Yaprağı düz bir yere serin. Yaprağın sap kısmına yatay gelecek halde iç materyalini dökün.
  5. Yaprağın sağ ve sol kısımlarını 1 cm kadar içe katlayın ve sap kısmından sıkıca sarın.
  6. Buzdolabı poşetinde buzluğa koyabilirsiniz.
  7. Pişirmek istenildiğinde tencerenin altına sarılmamış yapraklar dizilir. Buzu açılan sarmalar tencereye dizilir.
  8. Bir yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir soğan tavada kavrulur. Üzerine kekik, nane, sumak ve tuz eklenerek salça kokusu çıkanaca kavrulur.
  9. Sarmaların üstüne açılmamaları için tartı yapabilecek, taş, tabak üzere bir şey konur. Ve sarmaları üzerini 3 parmak geçecek kadar haşlanmış sıcak tavuk suyu dökülür. Salça eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Çilekli Pasta
Tavuk Burger
Yaz Sıcağında İçinizi Serinletecek Limonata Tarifi
Sodalı Kolay Börek
Mantarlı Köfte
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)
Hdabla | © 2025 |