Fırında Karışık Kızartma

Fırında Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane top patlıcan
  • 2 tane kapya biber
  • 1 tane kabak
  • 5 tane yeşil biber
  • 1 baş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kekik ve istek edilen öbür baharatlar

Fırında Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanımızı alacalı soyup bir parmak kalınlığında keselim ,patatesleri soyalım ,onu da bir parmak kalınlığında keselim ve başka kalan zerzevatları de tıpkı incelik ve büyüklükte keselim.
  2. Doğradığımız zerzevatları karıştırma kabına alalım.
  3. Diğer bir kapta sıvı yağın içine baharatlarını domates sosunu koyalım 2 diş sarımsak rendeliyelim ,sosumuzu sebzelerin üzerine koyup karıştıralım.
  4. Bir baş sarımsağımızı da kabuklarını soyup tane olarak koyalım sosla zerzevatları harmanlayalım ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üzerine tek sıra halinde yayalım.
  5. 200 derecelik fırında fanlı ayarında 25 dakika kadar sebzelerimiz düzgünce kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıktıktan sonra kızartmamız servis yaparken istek edersek üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebiliriz afiyet sıhhat olsun.
  7. Ben salça kullanmadım istek ederseniz birer tatlı kaşığı biber salçası ile domates salçası da kullanabilirsiniz.

Fırında Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eli Böğründe (İki Kişilik)
İki Renkli Poğaça
Supangle
Portakallı Köstebek Pasta
Milföy Waffle
Glutensiz Ekler
Hdabla | © 2025 |