Püreli Domates Çorbası
Püreli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet olgun domates yahut hazır püre (ben marketlerde satılan kavanozdaki rende domateslerden yaklaşık 1.5 su bardağı kadar kullandım)
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
- 5-6 su bardağı su (ben 2 bardak soğuk, 4 bardak sıcak su kullandım)
- 1 su bardağı süt (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Püreli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domateslerin kabuğu ince bir formda soyulur ve ikiye kesilip rondodan geçirilir.
- Dilerseniz domatesleri rendeleyebilir ya da 2 su bardağı kadar domates sosu kullanabilirsiniz. Ben hazır rendelenmiş domates kullandım :).
- Uygun bir tencerede tereyağını eritiyoruz.
- Üzerine un ekleyerek karıştırıyoruz ve 1-2 dakika yavaşça kavuruyoruz.
- Bu kademede unun kokusu çıkmalı fakat yakmamaya dikkat etmelisiniz.
- Ardından rondodan geçirilen domatesleri bu karışıma ek ediyoruz.
- Birkaç dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- Ara verilmeden 1 litre kadar su ek edilip karıştırma sürecini sürdürülür.
- 15 dakika bu halde kaynatılır. Lakin ben süratli olması açısından 2 bardak soğuk su ile çözdürdükten sonra geri kalanını sıcak su ekledim 🙂 siz isterseniz hepsini oda sıcaklığında da ekleyebilirsiniz.
- Süt eklenecekse bu evrede sütü ek edilip birkaç dakika daha kaynatılır.
- Tuzu ek edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Sütün kesmemesi için oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
- Altını kapatıp servis kasesine alıyoruz.
- İsteğinize nazaran servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ek edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun😋😇.
Püreli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













