Hindistan Ceviz Dolgulu Şerbetli Tatlı
Hindistan Ceviz Dolgulu Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 -3.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2.su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
İçine;
- 2 yumurta akı
- 1.5 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Muhallebi için;
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
Hindistan Ceviz Dolgulu Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına yumuşak tereyağını ve başka materyalleri koyup hoş hal alabilen yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Küçük bir kapta hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akını karıştırıp küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
- Ben kurabiye hamurundan 35 adet ele ettim.
- Kurabiye hamurunun içine hindistan cevizi topunu koyup yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbet döküp çekmesini bekliyoruz.
- Şerberi güzelce çekmesi için kurabiyeleri önlü artlı çevirin.
- Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçleri tencereye koyup karıştırıyoruz.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağı ekleyip tatlının üzerine döküyoruz.
- Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha hoş olacaktır. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Hindistan Ceviz Dolgulu Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












