Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- 3-4 yumurta (küçükse 4, büyükse 3 adet)
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tulumba Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için şerbeti daha evvelce hazırlayın soğuk şerbet olması lazım koyu kıvamlı şerbet olcak kaynatırken biraz fazla kaynayacak.
- Tencereye su, şeker, tuz ve tereyağını alıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın, unu ekleyip hamur toparlanana kadar karıştırın.
- Ocaktan alın, ılımaya bırakın.
- Ilık hamura yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın.
- Hamuru yıldız uçlu sıkma torbasına alın.
- Soğuk yağa sıkarak atın, ocağı açın ve altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın, 2-3 dakika bekletip çıkarın. Çıtır çıtır, şerbeti içine tam çekmiş tulumba tatlısı hazır! 😋.
Tulumba Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














