Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme)
Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 3 adet közlenmiş kapya biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş patlıcan ve biberi soyup iri iri doğrayalım.
- Domateslerin kabuğunu soyup doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağımızı koyalım küp küp doğradığımız soğan ve yeşil biberi ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğanın üzerine domatesi ve ince kıydığımız sarımsakları ekleyelim tuz, pul biber ve karabiberi ekleyelim tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
- Domatesler pişince közlenmiş patlıcan ve kapya biberi ekleyip karıştıralım 2-3 dakika daha domatesle pişirip ocağı kapatalım yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ⚠️Benim yeşil biber ve domatesler küçük olduğu için 3 adet kullandım şayet büyükse 2 adet kullanalım.
Köz Patlıcan Kavurması (Söğürme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















