Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması
Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 15 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet kabak
- 3 adet kapya biber (küçük)
- 3 adet dolmalık yeşil biber
- 1 adet irice kuru soğan
- 1 büyük domates (rendelenmiş)
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kuru nane
- Tuz
Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinç sıcak suda tuz ile ıslatır. Bu ortada her bir kabak, büyüklüğüne nazaran, dolma olacak ebata bölünür (ben elimdekilerin her birini 3’e böldüm) Biberler de temizlenip yıkanır.
- Küçük küçük doğranan soğan, maydanoz ve rendelenmiş domates süzülmüş ve yıkanmış pirince eklenir. Üzerine kıyma, salça, baharatlar, kararı kadar tuz ve zeytinyağı ek edilir.
- Güzelce harmanlanan dolma harcı sebzelere doldurulur ve bir tencereye dizilir. Dolmaların yarısına gelecek kadar suyu da konur ve pişmeye bırakılır. Pişen dolmalar sıcak servis edilir. 👩🍳 afiyet olsun.
Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














