Kıymalı Patates Türlüsü

Kıymalı Patates Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 bardak bezelye
  • 2 adet ufak havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Biberiye
  • Maydanoz

Kıymalı Patates Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön hazırlık sebzelerimizi soyup, yıkayıp doğrayalım. Kıymayı sıvı yağda kavuralım, soğanı ekleyip devam edelim. Salçayı ve sarımsakları da ekleyelim kavurmaya devam edelim. Bu basamakta karabiber toz biberi de ekleyelim.
  2. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyip yemeğin suyunu ve tuzunu koyalım. Biberiyeyi de bu etapta katalım. Biberiye patatese çok hoş bir aroma veriyor, yoksa yahut istemezseniz koymayabilirsiniz. Fakat bir deneyin derim.
  3. 10 dakika kadar piştikten sonra bezelyeyi ekleyelim. Yemeğin suyu sıcak eklenmeli, sebzelerin üstüne çıkacak kadar olmalı.
  4. Bezelyeler eklendikten sonra da 10-15 dakika pişiriyoruz ve kıyılmış maydanoz ekliyoruz. Yemek kısık ateşte pişiriliyor.

Kıymalı Patates Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça
Vişneli Yaprak Sarma (Osmanlı’dan Yadigar)
Saksı Tatlısı
Hindistan Cevizli Bisküvi Tatlısı
Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi)
Fırında Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |