İşkembe Çorbasj

İşkembe Çorbasj Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş dana işkembesi
  • 6 su bardağı et suyu yahut su
  • Tuz

Terbiye için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1-2 yemek kaşığı un

Kavurma için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Pul biber
  • İsteğe bağlı karabiber

İşkembe Çorbasj Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İşkembenin pişirilmeye hazır hale gelmesi için temizlenip haşlanması gerekir. İşkembeyi bol suda yıkayın ve üzerindeki zarları alın. Bu sebeple bol karbonatlı suda düdüklü tencerede haşlamalıyız.
  2. Çıkan işkembeyi yeterlice yıkayıp temizleyin. Küp küp doğrayın.
  3. Terbiye materyallerini bir kapta karıştırıp yeterlice çırpın. Kaynar suda kesilmemesi için yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
  4. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkınca rengi hafif değişenedek kavurun.
  5. İşkembeleri ekleyin. Sıcak suyu ekleyin.
  6. Terbiyesini ekleyin. İşkembeler hoşlananlar orta ayarda kaynatın.
  7. Sosu için sarımsakları tereyağında bir iki dakika güzelce kavurun ve kırmızı biberi hafif yakın.
  8. Çorbaya şirke ve limonun ekleyin. Tabaklama müddetince sostan servis kaselerine 2 kaşık dökebilirsiniz.

İşkembe Çorbasj Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Katıklı Dolma
Adana Usulü Boyun Etinden Kelle Paça
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Pratik Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |