İşkembe Çorbasj
İşkembe Çorbasj Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg temizlenmiş dana işkembesi
- 6 su bardağı et suyu yahut su
- Tuz
Terbiye için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1-2 yemek kaşığı un
Kavurma için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- Pul biber
- İsteğe bağlı karabiber
İşkembe Çorbasj Tanımı Nasıl Yapılır?
- İşkembenin pişirilmeye hazır hale gelmesi için temizlenip haşlanması gerekir. İşkembeyi bol suda yıkayın ve üzerindeki zarları alın. Bu sebeple bol karbonatlı suda düdüklü tencerede haşlamalıyız.
- Çıkan işkembeyi yeterlice yıkayıp temizleyin. Küp küp doğrayın.
- Terbiye materyallerini bir kapta karıştırıp yeterlice çırpın. Kaynar suda kesilmemesi için yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
- Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkınca rengi hafif değişenedek kavurun.
- İşkembeleri ekleyin. Sıcak suyu ekleyin.
- Terbiyesini ekleyin. İşkembeler hoşlananlar orta ayarda kaynatın.
- Sosu için sarımsakları tereyağında bir iki dakika güzelce kavurun ve kırmızı biberi hafif yakın.
- Çorbaya şirke ve limonun ekleyin. Tabaklama müddetince sostan servis kaselerine 2 kaşık dökebilirsiniz.
İşkembe Çorbasj Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






