Fermente Domates Turşusu (Videolu)

Fermente Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz için;

  • 5-6 adet orta büyüklükte petemek domates
  • 2-3 adet köy biberi yahut kıl biber (acı sevenler acı sivri biber yahut jalapeno da kullanabilir)

Her bir domates için;

  • Yarım çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 diş sarımsak

Fermente Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz. Ben alt kısımlarına çizik atıp yaklaşık 1 dk kaynar suda bekletip soğuk suya aldım. O halde kabukları kolay kolay soyuldu. İsteyen bıçakla da soyabilir.
  2. Soyduğumuz domateslerin baş kısmına ufak bir oyuk açıyoruz. Yarım çay kaşığı kaya tuzu ve sarımsağı sıkıştırıp kavanoza koyuyoruz.
  3. Domateslerin büyüklüğüne nazaran kavanozun aldığı domates sayısı değişiyor. Ben 1 litrelik kavanoza 5 adet domates sığdırabildim. Boş kalan yerlere de köy biberi sıkıştırıp kapağını sıkıca kapatıyoruz.
  4. Su, sirke, limon ya da yağ eklemiyoruz. Bu formda kendi kendine fermente olup vakitle suyunu salıyor. Karanlık ve serin bir ortamda 1 hafta – 10 gün bekletiyoruz. Mühletin sonunda yemeye hazır oluyor. Şimdiden afiyet olsun ♥️

Fermente Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Çorbası
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Peynirli Simit Poğaça
Mantar Çanağında Tavuk Sote
Soya Soslu Sebzeli Tavuk
Köz Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |