Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik (2yemek kaşığı daha ekleyin)
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3bardak kadar)
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 bardak şeker
  • 4 bardak su

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şebetimizi hazırlayalım kaynamaya başlayınca 10dk daha kaynatıp kapatıp sogumaya bırakalım. Oda ısısına gelen margarini ve pudra şekerini irmigi bir kaba alalım güzelce karıştıralım özleşsin.
  2. Sonra kalan tüm malzemeyi katalım kulak göğsü kıvamında bir hamur yoguralım. Hal verelim.
  3. Son olarak 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ılık tatlıya soğuk şerbeti dökelim en az 2-3saat dinlendirin servis edelim.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ve Kusursuz Ekmek
Soğuk Ayran Çorbası (Yaz Çorbası İçinizi Ferahlatacak Soğuk Çorba )
Cicibeli Spoonfol
Frambuazlı Kırıntı Muffin Kek (Videolu)
Evde Pratik Sushi
Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği
Hdabla | © 2025 |