Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik (2yemek kaşığı daha ekleyin)
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (3bardak kadar)
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 bardak şeker
- 4 bardak su
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şebetimizi hazırlayalım kaynamaya başlayınca 10dk daha kaynatıp kapatıp sogumaya bırakalım. Oda ısısına gelen margarini ve pudra şekerini irmigi bir kaba alalım güzelce karıştıralım özleşsin.
- Sonra kalan tüm malzemeyi katalım kulak göğsü kıvamında bir hamur yoguralım. Hal verelim.
- Son olarak 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ılık tatlıya soğuk şerbeti dökelim en az 2-3saat dinlendirin servis edelim.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








