Brownie

Brownie Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 180 gram toz şeker
  • 280 gram çikolata(200g bitter 80 gram sütlü)
  • 125 gram tereyağ
  • 70 gram un
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz

Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata oranını zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz, ben kullandığım ölçüyü yazdım. Buono (bim)markasının çikolataları kullanacağınız kalıbı tereyağ ile yağlayıp yağlı kağıdı koyun (ben dikdörtgen borcam kullandım) 20-22 cm kalıplar da uygun olur.
  2. Tencerede (veya mikrodalgada) tereyağını eritin ve ocaktan alıp çikolataları ekleyin spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Fırını 160° alt üst (fansız) ayarda açın ısınsın.
  3. Yumurta ve şekeri çırpın. (2-3 dk) içine yavaşça erimiş çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve tuzu ekleyin karışana kadar çırpın.
  4. Kalıba döküp fırına koyun. Üzeri kabuk bağladıktan sonra denetimli olun her fırında pişme derecesi-dakikası farklı olacaktır. Ben 160°’de 20 dakikadan sonda denetimli giderek 30 dk pişirdim.
  5. Kenarları keke yakın ancak hala içi akışkan üstü kabuk bağlamış hoş fudge kıvamında oldu. Kalıba, fırına ve akışkanlık isteğinize nazaran değişiklik gösterecektir.
  6. İstediğiniz kıvamdan cıvıksa dolaba koyabilirsiniz tereyağ ve çikolatadan ötürü serleşecektir (kendim denemedim fikir olması adınadır)
  7. İçine beyaz çikolata koyup deneyebilirsiniz. Üstüne donmuş meyveler koyup deneyebilirsiniz. Üstüne beyaz çikolata eritip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cupcake
Lokum Gibi Et Kavurma (Püf Noktalarıyla)
Diyet Akşam Yemeği ( Patates Ve Yumurtalı)
Kabak Tatlısı
Bebişler İçin Tarhanalı Omlet
Tavada Pırtık Böreği
Hdabla | © 2025 |