Yufkadan Hızlı Lahmacun

Yufkadan Süratli Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500g kıyma (dana yahut karışık)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates (rendelenmiş yahut robottan geçirilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz, karabiber, pul biber, tatlı kırmızı tozbiber, kimyon (damak zevkine göre)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Yufkadan Süratli Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, kırmızı ve yeşil biber, sarımsak ve domatesi blenderdan geçirin. Derin bir kapta kıyma, salça, baharatlar, tereyağı, zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Tüm gereçleri güzelce harmanlayın. Not: zerzevatları çok fazla çekmeyin; fazla suyu çıkmasın lakin iri de kalmasın.
  2. Un ve suyu çırpın, hafif akışkan bir sos elde edin.
  3. Tepsiye yağlı kâğıt serin ve yufkayı üzerine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan fırça ile yavaşça sürün. Yufka büyük gelirse kenarlarını katlayın ve o kısımlara da sos sürün.
  4. Kıymalı harcı yufkanın üzerine ince bir katman halinde yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 230 °c fırında, en alt rafta 10–15 dakika pişirin. Akabinde tepsiyi fırının tabanına alın, altıyla temas edecek halde 10 dakika daha pişirin.
  6. Lahmacunları sıcak servis edin. Üzerine maydanoz, domates dilimleri ve limon ekleyerek afiyetle yiyin.

Yufkadan Süratli Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Light Mücver
Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Fındık Ezmeli Kurabiye
Anne Kurabiyesi
Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı)
Meyveli Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |