Yufkadan Hızlı Lahmacun
Yufkadan Süratli Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 500g kıyma (dana yahut karışık)
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates (rendelenmiş yahut robottan geçirilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- Tuz, karabiber, pul biber, tatlı kırmızı tozbiber, kimyon (damak zevkine göre)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
Yufkadan Süratli Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, kırmızı ve yeşil biber, sarımsak ve domatesi blenderdan geçirin. Derin bir kapta kıyma, salça, baharatlar, tereyağı, zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Tüm gereçleri güzelce harmanlayın. Not: zerzevatları çok fazla çekmeyin; fazla suyu çıkmasın lakin iri de kalmasın.
- Un ve suyu çırpın, hafif akışkan bir sos elde edin.
- Tepsiye yağlı kâğıt serin ve yufkayı üzerine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan fırça ile yavaşça sürün. Yufka büyük gelirse kenarlarını katlayın ve o kısımlara da sos sürün.
- Kıymalı harcı yufkanın üzerine ince bir katman halinde yayın.
- Önceden ısıtılmış 230 °c fırında, en alt rafta 10–15 dakika pişirin. Akabinde tepsiyi fırının tabanına alın, altıyla temas edecek halde 10 dakika daha pişirin.
- Lahmacunları sıcak servis edin. Üzerine maydanoz, domates dilimleri ve limon ekleyerek afiyetle yiyin.
Yufkadan Süratli Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













