Tavada Yumuşacık Nutellalı Kek (Az Malzeme Çok Lezzet )

Tavada Yumuşacık Nutellalı Kek (Az Materyal Çok Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı dolusu nutella yahut sürülebilir rastgele bir çikolata
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu (15 gram )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • Soslu yapmak isteyenler için üzeri için 2 buçuk yemek kaşığı nutella
  • Göz kararı sıcak su

Süslemek için;

  • Şam fıstığı

Tavada Yumuşacık Nutellalı Kek (Az Gereç Çok Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimizin üretimine birinci olarak yanmaz yapışmaz tavanızın içine 3 yemek kaşığı nutellayı koyunuz üzerine pudra şekerini ekleyiniz ben kullanmadım. Sonra yumurtaları ekleyiniz ve plastik çırpıcıyla çırpınız ki tavanız çizilmesin.
  2. Daha sonra sütü ve sıvı yağını ekleyiniz ve tekrar çırpınız vanilyayı, kakaoyu ekleyip tekrar çırpınız en son unu ek ediniz güzelce çırpınız sonra spatula ile tavanın içindeki hamurun kenarlarını düzeltiniz.
  3. Tavanın kapağını kapatıp ocağın orta gözünde en kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişiriniz.
  4. Soğuduktan sonra kesip tavadan dilim dilim çıkarıp servis tabağına koyunuz üzeri için 2 buçuk yemek kaşığı nutellayı suyla istediğiniz kıvamda acınız kekin üzerine dökünüz.
  5. Ben şam fıstığıyla süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyiniz.

Tavada Yumuşacık Nutellalı Kek (Az Materyal Çok Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Cevizli Nutellalı Cupkek
Soğan Yemeği
Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Profiterol
Etli Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |