Pekmezli Doğrama Turşu

Pekmezli Doğrama Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kiloluk kavanoz için yarım kilo kelek
  • Yarım kilo ajur
  • Yarım kilo yeşil domates
  • Yarım kilo salatalık
  • 300 gram yeşil biber
  • 1 kilo domates
  • 5 6 tane havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kişniş
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • İçme suyu

Pekmezli Doğrama Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm turşuluğumuzu büyük bir leğene alıp leğeni suyla doldurup bir 10 dakika bekleyelim suyu döküp çeşmenin önünde güzelce elimizle ovarak yıkayıp süzgeçe alalım sarımsağı temizleyip, doğrayalım.
  2. Geniş bir leğene turşuluğun hepsini doğrayalım üzerine tuz limontuzu pekmezi sirkeyi ekleyip güzeeelce karıştırıp üzerini bir tepsiyle örtüp 1 gün bekletelim, sonraki gün kavanoza doldurup suyunuda ekleyip (su çeşme suyu değil hazır içme suyu olmalı)
  3. Ağzını sıkıca kapatıp serin karanlık bir yerde koruma edelim serin yer bulunuyorsa buzdolabında koruma edelim, 3-4 hafta sonra tursumuz phermente olur yemeye hazırdır 1 kış boyunca afiyetle yeyin.

Not:aynı ölçülerle 1 kavanozda doğramadan turşu yaptım küçük kelekleri salatalığı ajuru domatesleri biberleri doğramadan kürdan batırdım kavanoza dizdim birebir tarifle yaptım.

Pekmezli Doğrama Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Fit Yulaf Kek
Kahvaltılık Milföy Pizza
Köz Patlıcan Çorbası
Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk
Çikolatalı Rulo Kurabiye
Pamuk Gibi Kek
Hdabla | © 2025 |