Pekmezli Doğrama Turşu
Pekmezli Doğrama Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kiloluk kavanoz için yarım kilo kelek
- Yarım kilo ajur
- Yarım kilo yeşil domates
- Yarım kilo salatalık
- 300 gram yeşil biber
- 1 kilo domates
- 5 6 tane havuç
- 1 baş sarımsak
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 2 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 yemek kaşığı karabiber
- İçme suyu
Pekmezli Doğrama Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm turşuluğumuzu büyük bir leğene alıp leğeni suyla doldurup bir 10 dakika bekleyelim suyu döküp çeşmenin önünde güzelce elimizle ovarak yıkayıp süzgeçe alalım sarımsağı temizleyip, doğrayalım.
- Geniş bir leğene turşuluğun hepsini doğrayalım üzerine tuz limontuzu pekmezi sirkeyi ekleyip güzeeelce karıştırıp üzerini bir tepsiyle örtüp 1 gün bekletelim, sonraki gün kavanoza doldurup suyunuda ekleyip (su çeşme suyu değil hazır içme suyu olmalı)
- Ağzını sıkıca kapatıp serin karanlık bir yerde koruma edelim serin yer bulunuyorsa buzdolabında koruma edelim, 3-4 hafta sonra tursumuz phermente olur yemeye hazırdır 1 kış boyunca afiyetle yeyin.
Not:aynı ölçülerle 1 kavanozda doğramadan turşu yaptım küçük kelekleri salatalığı ajuru domatesleri biberleri doğramadan kürdan batırdım kavanoza dizdim birebir tarifle yaptım.
Pekmezli Doğrama Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















