Portakallı Yumuşacık Kek
Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (orta büyüklükte)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 portakalın kabuğu (rendelenecek)
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (2 portakaldan elde ediyoruz)
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
- Portakal kabuğu rendesini ek edip 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Böylece portakal aroması uygunca yerleşecek.
- 2 portakal suyunu ek ediyoruz. Akabinde süt ve yağı ekliyoruz. Uygunca birbirinin içine geçince un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip bitiriyoruz.
- Kek kalıbınızı yağladıktan sonra isteğe bağlı halde irmik serpebilirsiniz. Kekin kolay çıkmasını ve kıyırlık sağlar. Portakallı olacağından eti cin tadını alacaksınız 😊
- 170 derece fırında 35 dakika fansız ayarda denetimli halde pişiriyoruz. Kokusuna bayılacaksınız 😊
Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








