Hazır Yufkadan Kolay Börek
Hazır Yufkadan Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
İçi için;
- 400 gram kıyma
- 7 adet mor soğan
Üzeri ve ortası için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 sise maden suyu
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Hazır Yufkadan Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymalı içimizi hazırlamaya başlıyoruz. Mor soğanları az ölçüde zeytinyağ ile küçük küçük doğrayıp, kavuruyoruz, üzerine kıymayı ekleyip kıyma pisince tuzunu atıp altını kapatıyoruz.
- 3 adet yufkayı 4 eşit kesime bölüyoruz her kesime hazırladığımız yoğurtlu sostan çokça sürüp, kıymalı harcımızdan koyuyoruz ve sararak gül haline getiriyoruz.
- Tüm yufkaları bu biçimde sardıktan sonra yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize böreklerimizi yerleştirip, üzerlerine yoğurtlu sosumuzdan çokça sürüyoruz. İsteyen susamda ekleyebilir.
- Önceden ısıtılmış fanlı ayardaki 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar börekleri pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hazır Yufkadan Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






