Hazır Yufkadan Kolay Börek

Hazır Yufkadan Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • 7 adet mor soğan

Üzeri ve ortası için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 sise maden suyu
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Hazır Yufkadan Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymalı içimizi hazırlamaya başlıyoruz. Mor soğanları az ölçüde zeytinyağ ile küçük küçük doğrayıp, kavuruyoruz, üzerine kıymayı ekleyip kıyma pisince tuzunu atıp altını kapatıyoruz.
  2. 3 adet yufkayı 4 eşit kesime bölüyoruz her kesime hazırladığımız yoğurtlu sostan çokça sürüp, kıymalı harcımızdan koyuyoruz ve sararak gül haline getiriyoruz.
  3. Tüm yufkaları bu biçimde sardıktan sonra yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize böreklerimizi yerleştirip, üzerlerine yoğurtlu sosumuzdan çokça sürüyoruz. İsteyen susamda ekleyebilir.
  4. Önceden ısıtılmış fanlı ayardaki 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar börekleri pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Salata
İştah Açan Nefis Biberli Domates Turşusu (Eylül Bitmeden Yapın)
Pişi
İrmik Helvası
Bursa Süt Helvası Tarifi
Süzük
Hdabla | © 2025 |