Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti yahut 100ml krema
  • 200gr kadayıf (hazır kavrulmuş)

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye süt, şeker,un, nişasta alınıp devamlı karıştırarak karıştırılır.
  2. Pişen muhallebi ocaktan alınıp sıcaklığı geçince içine vanilya ve krem şanti eklenip güzelce çırpılır.
  3. Dilediğiniz bir borcama eşit ölçüde evvel kadayıfı akabinde üzerine muhallebiyi tekrardan üzerine bir kat daha kadayıfı koyarak tatlıyı buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
  4. Dilerseniz üzerine fındık, fıstık, ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Nugget
Pudingli Truffle
Su Böreği
Granül Kahve Yapımı (Pratik Tarif)
Truffle Tarifi (Videolu)
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |