Minik Köfteli Şehriye Çorbası

Minik Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram kıyma ( içine 1 çay kaşığı kadar tuz)

Çorba için;

  • 1,5 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • 3 yemek kaşığı (salçayı kızartmak için)

Üzeri için;

  • Kaynatılmış sıcak su

Minik Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlkin kıymamızın üzerine biraz tuz ekleyip, güzelce yoğurup, minik minik köfteler yapalım.
  2. Ardından tenceremize yağımızı ekleyip, yağımız kızarınca salçamızı ekleyelim.
  3. Sonra tel şehriyelerimizi döküp baharatlarımızı da ekleyip, kaynattığımız sıcak suyumuz dökelim.
  4. Çorbamızı orta ara karıştırıp kaynamaya başlayınca minik köftelerimizi ekleyelim, kısık ateşte yaklaşık yarım saat kaynatıp, sıcak sıcak servis ediyoruz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Minik Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası
Tuzlu Kurabiye
Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası
Renkli Yaz Salatası
Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Kolay Ve En Basitinden Hindistan Cevizli Kurabiyeler
Hdabla | © 2025 |