Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi

Kremalı Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı içine akı dışına kullanılacak
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Fındık kreması
  • Fındık parçacıkları

Kremalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri koyup karıştırırız üzerine azar azar unu ek edip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, evvel yumurta akına sonra fındık parçacıklarına bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
  3. Ortasını parmağımızla yahut bir oklava yardımı ile açıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kızarmayacak formda pişiriyoruz.
  5. Kurabiyelerimize fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Ortalarına fındık kreması ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Kremalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi)
Kabak Çorbası
Baton Mozaik Kek
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Soya Soslu Tavuk
Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |