Nokul

Nokul Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 5-6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1-1.5 su bardağı şeker tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı dolusu tarçın

Aralarına sürmek için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Nokul Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabına ılık süt, ılık su ve maya alıp karıştırılır. Akabinde öteki kalan gereçler eklenip yumuşak kıvamlı hamur elde edilir. Hamur yarım saat mayalandırılır.
  2. Karıştırma kabında ceviz fındık tarçın şeker üzüm karıştırılır iç harcı hazır edilir. Hamur mayalandıktan sonra 8 bezeye ayrılır.
  3. Hafif un yardımıyla merdane ile birlikte tabak büyüklüğünde beze açılır. Üzeri yağlanır ve iç harcından serpilir. Başka beze de açılır ve cevizli harç serptiğimiz hamurun üzerine kapatılır o da yağlanır ve cevizli harçtan serpilir. Rulo formunda sarılır iki parmak eninde kesilir ve tepsiye dizilir.
  4. Kalan bezelerde tıpkı sürece tabi tutulur. Yani 2 bezeden 1 rulo çıkacak toplamda 4 rulo elde edilecek ve kesilip tepsiye dizilecek.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Nokul Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Şerbeti
Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi-Hafif, Pratik Ve Nefis Meze Tarifi! (Videolu)
Tarif Sordurtacak Orman Meyveli Muffin
Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Fesleğenli Domatesli Kuskus
Soğanlı Börek (Baklava Yufkası Ve Milföy İle)
Hdabla | © 2025 |