Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme

Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet yufka

İçi için;

  • 2 kg doğranmış yıkanmış ıspanak
  • Yarım kg kaşar loru
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yufkanın içine sürmek için;

  • Zeytinyağı

Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcını bütün gereçlerini hazırlayalım.
  2. Bütün yufkaları üst üste orantılı bir biçimde koyup 4 eşit modül olacak halde keselim.
  3. Yufkalara(4e böldüğümüz için üçgen biçimini alıyor)1 tatlı kaşığı kadar yap döküp fırça ile yaydırıp 1 kepçe kadar üçgenin ortasına koyup ufak kare halde yayalım ve sırayla katlayalım.
  4. En son parçayı kapatmadan evvel pişirirken açılmaması için fırçada kalan yağı sürüp o halde kapatalım.
  5. Hepsini yaptıktan sonra dilerseniz pişirmeden dilerseniz pişirdikten sonra difrize atabilirsiniz. Ben kolay olması için pişirip difrize atıyorum.
  6. Tavaya azıcık yağ damlatıp gerili önlü pişirebilirsiniz.
  7. Pişirip difrize attıktan sonra kullanmak için difrizden çıkardığınızda fırında ısıtıp tüketebilirsiniz.
  8. Benim tavsiyem yalnızca gözlemeleri ayıracak kadar yani yaklaşık 10-15 dk kadar dışarda bekletip çabucak fırında ısıtmanız. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Boşnak Mantısı
Fırın Makarna
Kolay Pastacı Kreması Tarifi
Tavuk Haşlama
Kahve Çekirdeği Kurabiye
Fırında Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |