Süt Helvası (Bursaya Özel)
Süt Helvası (Bursaya Özel) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin (2 yemek kaşığı kadar)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Süt Helvası (Bursaya Özel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini tencereye al erit üstüne unu ekle rengi dönene kadar kavur ancak koyulaşmasın.
- Üzerine sütün yarısını ekle çırpmaya devam et. Şekeri ekle.
- Sütün kalanını eklemeye devam et.
- Kaynayana kadar çırparak karıştır devamlı tabanı tutmasın. Altını kapatınca vanilyayı ekle.
- Altını kapattığında fazla beklemeden küçük göveç kaplarına koy. Bu ölçüde tam 4 kap çıktı.
- Kapları fırın tepsisine diz yarısına gelecek kadar su koy.
- Fırında 250 derece üst fanlı ayarda 10 dk üstü kızarana kadar pişir.
Süt Helvası (Bursaya Özel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







