Balon Pişi

Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5-4 su bardağı un

Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt, maya ve şekeri karıştırıp 10 dk ağzı kapalı ön mayalama yapalım.
  2. Ardından tuz ve ununu azar azar ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Unu 3 bardaktan sonra azar azar ekliyoruz. Undan una fark edebilir.
  4. Ağzını kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Ardından hamuru ikiye bölüyoruz. Ne kalın ne çok ince olacak biçimde açıyoruz.
  6. Bu kademede hamurunuz yapışıyorsa altına üstüne un serpmeniz gerekebilir.
  7. Açtığımız hamura bir kase yahut kalıp ile keserek hal veriyoruz.
  8. Kalıptan çıkardığımız hamurları pak bir örtünün ortasına diziyoruz ki kurumasın.
  9. Kalan hamurları tekrar açarak hamurumuz bitene kadar tıpkı süreci uyguluyoruz.
  10. Geniş bir tavaya bol sıvı yağ döküyoruz ve altını açıyoruz.
  11. Hazırladığımız pişi hamurlarını 2 şer 3 er kızgın yağın içine atıp artlı önlü kızartıyoruz.
  12. Kızartırken bir yandan da kaşıkla üzerine kızgın yağdan daima döküyoruz ki pişilerimiz hoş kabarsın.
  13. Hamurlar pişerken balon üzere şişip kabaracaklar.
  14. Servis tabağına peçete serip üzerine kızaran pişileri alıyoruz.
  15. Dışı çıtır içi boş balon pişileriniz hazır.
  16. Ben bazen sandviç üzere içine yeşillik domates peynir vs koyarak yerim. Bazen de reçele pekmeze banıp yemeye bayılırım. Dilediğiniz üzere servis edin ☺️ afiyet olsun ♥️.

Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayrama Yakışır Cevizli Kadayıf Sarma
Pankek Tarifi
Güveçte Patates Püreli Et Sote
Susamlı Kurabiye
Fırında Kızartmadan Halka Patlıcanlı Soslu Köfte
Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Hdabla | © 2025 |