Nefis Konken Poğaça
Nefis Konken Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta ( birinin yumurta sarısı üzeri için )
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 kase beyaz peynir
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Çörekotu
Nefis Konken Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ( 1 tam yumurta ve bir yumurta beyazı ) beyaz peynir düzgünce karıştırılır.
- Kabartma tozu ve tuzu ekleyelim.
- Ununu denetimli ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bİr hamur elde edelim ( tepeleme 11- 12 yemek kaşığı un kullandım ).
- Hamuru iki eşit kesime bölüp açalım.
- Her bir hamurdan 12 eşit üçgenler keselim hal verelim.
- Şekil verdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ,çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170-180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim afiyet bal şeker olsun ❤️.
Nefis Konken Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










