En Kolay Haliyle Yayla Çorbası
En Kolay Haliyle Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt (230 ml)
- 1 çay bardağı pirinç (100 ml)
- 1 tam yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
En Kolay Haliyle Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçi güzelce yıkayalım.
- Tencereye yoğurt, pirinç, yumurta, un ve suyu ekleyelim.
- Çırpma teliyle yeterlice karıştıralım.
- Ocağa tencereyi koyup orta ateşte kaynayana kadar orta ara karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar biraz pişirelim.
- Tuzunu ben pişmeye yakın ekliyorum.
- Bu ortada nane ve tereyağını eritip çorbanın içine ekleyip güzelce karıştıralım. ( ben tereyağlı naneyi sevdiğim biraz daha fazla koyuyorum ☺️) pirinçler pişince tabana yapışabilir. Karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Tüm tanımlarda belirttiğimiz üzere ölçüler kullandığımız bardağa nazaran değişebilir.
- Un ve pirinç markalarına nazaran çorbanın kıvamında değişkenlik gösterebilir.
- Bu sebeple suyunu başta tanımda yazılandan daha az koyup kıvam ayarına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Et, tavuk suyu yada bulyon tercihinize nazaran eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.
Şimdiden ellerinize sıhhat 🌸.
En Kolay Haliyle Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











