En Kolay Haliyle Yayla Çorbası

En Kolay Haliyle Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (230 ml)
  • 1 çay bardağı pirinç (100 ml)
  • 1 tam yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

En Kolay Haliyle Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçi güzelce yıkayalım.
  2. Tencereye yoğurt, pirinç, yumurta, un ve suyu ekleyelim.
  3. Çırpma teliyle yeterlice karıştıralım.
  4. Ocağa tencereyi koyup orta ateşte kaynayana kadar orta ara karıştıralım.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar biraz pişirelim.
  6. Tuzunu ben pişmeye yakın ekliyorum.
  7. Bu ortada nane ve tereyağını eritip çorbanın içine ekleyip güzelce karıştıralım. ( ben tereyağlı naneyi sevdiğim biraz daha fazla koyuyorum ☺️) pirinçler pişince tabana yapışabilir. Karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  8. Tüm tanımlarda belirttiğimiz üzere ölçüler kullandığımız bardağa nazaran değişebilir.
  9. Un ve pirinç markalarına nazaran çorbanın kıvamında değişkenlik gösterebilir.
  10. Bu sebeple suyunu başta tanımda yazılandan daha az koyup kıvam ayarına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  11. Et, tavuk suyu yada bulyon tercihinize nazaran eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.

Şimdiden ellerinize sıhhat 🌸.

En Kolay Haliyle Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Salatası
Nohutlu Brokoli Salatası
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Galeta Unlu Patlıcan
Ağlayan Pasta
Reçelli Kurabiye
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |