Çıtır Salatalık Turşusu
Çıtır Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için ölçüler;
- Kornişon salatalık
- 6-7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı iri tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay bardağı elma sirkesi
- Kaynamış sıcak su
Çıtır Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalıkları güzelce yıkayalım.
- Kavanoza salatalıkları yerleştirelim.
- Aralara sarımsakları atalım.
- Kavanoz tam dolduktan sonra üzerine tuz ve şekeri ekleyelim.
- Elma sirkesini tencerede kaynatıp kavanoza ekleyelim.
- Kavanozun üzerini kaynar su ile tamamlayalım.
- 15 gün kapalı ve serin ortamda dinlendirdiğiniz turşunuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
Çıtır Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














