Şekerli Tarçınlı Kuruvasan

Şekerli Tarçınlı Kuruvasan Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Bulamak için;

  • Toz şeker
  • Tarçın

Şekerli Tarçınlı Kuruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için bir kaba süt, su ,maya ve şekeri alıp karıştıralım ,daha sonra tuz ve yumurtayı ek edelim.
  2. Ardından azar azar un ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen hamuru bezelere ayırıp oklava ile açalım daha sonda uzun üçgenler halinde kesip kuruvasan biçimini verelim.
  4. Tüm hamuru bu türlü bitirelim kuruvasanları yaklaşık 15 dk daha dinlendirip kızartalım.
  5. Daha sıcakken tarçınlı şekere bulayıp servis edelim afiyet olsun 🌹.

Şekerli Tarçınlı Kuruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mascarponeli Meyveli Tart
Coleslaw
Börülce Salatası
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar
Pancake ( Şekersiz,Sütsüz Ve Unsuz )
Şerit Poğaça
Hdabla | © 2025 |