Şekerli Tarçınlı Kuruvasan
Şekerli Tarçınlı Kuruvasan Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- Un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Bulamak için;
- Toz şeker
- Tarçın
Şekerli Tarçınlı Kuruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için bir kaba süt, su ,maya ve şekeri alıp karıştıralım ,daha sonra tuz ve yumurtayı ek edelim.
- Ardından azar azar un ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru bezelere ayırıp oklava ile açalım daha sonda uzun üçgenler halinde kesip kuruvasan biçimini verelim.
- Tüm hamuru bu türlü bitirelim kuruvasanları yaklaşık 15 dk daha dinlendirip kızartalım.
- Daha sıcakken tarçınlı şekere bulayıp servis edelim afiyet olsun 🌹.
Şekerli Tarçınlı Kuruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














