Çiçek Tatlı

Çiçek Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un (kontrollü koyun)

Üzeri için;

  • İrmik

Şurubu için:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2/3 damla limon suyu

Çiçek Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, yumurta, sıvı yağ, pudra şekerini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz vanilya, kabartma tozu ve 3,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur elde edin hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elimizden yuvarlayalım.
  3. İrmiĞe batırıp bıçak ile çiçek deseni verin (görselde var)yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden ısıtılmış fırına verin 180 derece 40 dk pişirelim(üzeri kızarana kadar pişirin her fırın farklı pişirir).
  5. Şerbet soğuk tatlı fırın sıcaklığı biraz çıkınca şerbeti dökün.

Çiçek Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Miss Gibi Pratik Bardak Hesabıyla Sütlaç
Kekli Puding
Pankek (Süt Burger)
Şehriye Salatası
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Sucuklu Yumurta ( Kahvaltıların Vazgeçilmezi )
Hdabla | © 2025 |