İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi (Videolu)

İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 125 ml krema
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2,5–3 su bardağı un (kontrollü ekle)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri

İç dolgusu için:

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Dövülmüş fındık yahut ceviz

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ayırın. Sarıları ve beyazlarını farklı kaplara alın.
  2. Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Güzelce karışsın.
  3. Hamuru yoğurun. Başka bir kapta tereyağı, un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
  4. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı–krema karışımını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Hamurdan kesimler alın.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
  7. İç dolguyu hazırlayın. Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile köpürene kadar çırpın.
  8. Yavaş yavaş şekeri ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
  9. Hazır olan dolguyu sıkma torbasına doldurun.
  10. Kurabiyeleri şekillendirin. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt üzerine bırakıp oklava ile ince açın.
  11. Ortasına dolgudan sıkın, üzerine çokça fındık ekleyin.
  12. Hamuru katlayıp kenarlarını bastırın. Pişirin.
  13. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine dizin.
  14. Önceden ısıtılmış 170 °c fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  15. Son dokunuş. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Cızbız Köfte (Buzluk İçin)
Salçalı Körili Makarna
Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Hdabla | © 2025 |