Patatesli Mantı
Patatesli Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı su
- 2 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz ,patateslerimizle baharatları karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu yoğurup 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamuru eşit bezeleri ayırıp mantı hamurumuzu açıyoruz.
- Açtığımız hamura çay bardağının ağzı ile biçim veriyoruz içerisine patatesli içten koyup yarım ay biçiminde birleştiriyoruz.
- Kaynar suya biraz tuz atıp mantımızı haşlıyoruz pişen mantıya yoğurt döküyoruz.
- Yağımızı ocağın üzerine alıp ısıtıyoruz içerisine pulbiberi ek edip mantımızın sosunu döküyoruz.
Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












