Kabak Çığırtma
Kabak Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı vişne ekşisi (nar ekşisi ya da erik ekşisi de olabilir)
- 1 tutan taze nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 150 ml sıcak su
Kabak Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları gösterdiğim formda doğruyoruz.
- Üzerine çok az yağ ekleyip air fryer’da kızartıyoruz. İsteyenler yağda da kızartabilir.
- Tavaya yağımızı soğanımızı ve tuzumuzu alıp soğanlarımızı kavurma sürecine başlıyoruz.
- Kırmızı biberlerimizi küp halinde doğrayıp domateslerimizi rendeliyoruz.
- Soğanımız hafif kavrulduktan sonra biberlerimizi ekleyip tekrar kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Biber ve soğan kavurduktan sonra domatesmizi ve sarımsaklarınızı ekliyoruz.
- Hafif kavurduktan sonra bir ezici ya da çatalla biraz sebzelerimizi eziyoruz.
- Ezme sürecinden sonra suyumuzu ek ekleyip hafif kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan harcımızın üzerine kızarttığımız kabaklarınızı koyuyoruz altını kısıp suyunu çekesiye kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine nanemizi ek edip kapağın altını kapatıp demlenmesini bekliyoruz. İster sıcak ister soğuk servise ediyoruz.
Kabak Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















