Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı şeker
  • 300 gram labne
  • 300 ml krema
  • Kakao
  • 1 paket kedi dili
  • 1 bardak ılık kahve

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker benmari metodu karıştırılacak (şeker olarak hindistan cevizi şekeri kullandım olağan şekerde olur).
  2. 300 gram labneyi ,yumurta, şeker karışımımıza döküyoruz güzelce çırpıyoruz.
  3. Kremamızıda farklı bir kapta yoğunlaşana kadar çırpıp gerecimizin üzerine ekliyoruz (krema ne kadar katı olursa kıvamı o kadar hoş oluyor).
  4. Bir bardak ılık suda karıştırdığımız kahveyle kedi lisanlarını ıslatıyoruz.
  5. Kullanıcağımız tatlı kabımıza evvel krema sonra kedi lisanı formunda kat kat diziyoruz (ben 4 kat çıktım).
  6. Son olarak üzerine kakao eliyoruz.
  7. En hoş kıvamına ulaşması ve lezzetlerin birbirine geçmesi için en az 5-6 saat dolapta dinlendirin.Siz daha geniş bir kap kullanarak servis formunda yapabilirsiniz.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Krep Bohçası
Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel)
Yulaflı Elma Topları (Kahve Yanına Sağlıklı Atıştırmalık)
İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası
Pratik Sebzeli Tavuk Çorbası
Spoonful
Hdabla | © 2025 |